Szeretnél többet megtudni?

Iratkozz fell több információért!

Képzeld el, hogy felfedezed az USA-t. Képzeld el, hogy a világ összes pontjáról szerzel barátokat. Képzelj el, egy második családot - egy második otthont. És most képzeld el, hogy au pair lettél.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wQSI0WvUVJM

Mi is az au pair?

Az au pair egy olyan kulturális csereprogram résztvevője, aki 18 és 26 éves kor között utazik az Egyesült Államokba egy J-1-es csereprogram vízummal, és 12-24 hónapig marad.

Míg az Egyesült Államokban él és egy amerikai fogadó családdal lakik és azok gyermekeiről gondoskodik, megismerheti a kultúrájukat, utazhat és különféle oktatási lehetőségeket vehet igénybe, valamint egy életre szóló kalandban lehet része. Az "Au pair" franciául az "on par" kifejezést jelenti, amely tükrözi az au pair kapcsolatát a fogadó családdal: egyenlő, egymást kölcsönösen gazdagító és gondoskodó.

Az au pair programot 1986-ban hozta létre az Egyesült Államok Külügyminisztériuma az amerikai családok és a világ minden tájáról érkező látogatók közötti kulturális csere népszerűsítésére. Több mint 30 éves működésünk során a Cultural Care Au Pair több mint 145.000 fiatalt küldött az USA-ba, hogy au pair-ként dolgozzon, így lettünk a világ legnagyobb és legtapasztaltabb au pair ügynöksége.

Mit csinál egy au pair?

A program alapvető iránymutatásai szerint, amelyeket az Egyesült Államok Külügyminisztériuma listázott, egy au pair:

 • 12 hónapig él egy családdal, 6, 9 vagy 12 hónapos választható meghosszabbítással
 • Maximum napi 10 órát, vagy heti 45 órát fordít a gyermekfelügyeletre
 • Legalább hat egyetemi kreditet vagy azzal egyenértékű órát fejez be egy akkreditált amerikai felsőoktatási intézményben
 • A fogadó családtól ingyenes szobát és ellátást kap, egy hétre legalább 195.75 dollárnyi (fizetést), és maximum 500 dollár tanulmányi hozzájárulást

Mint au pair, lehetőséged lesz utazni, tanulni, fejlődni és barátkozni - de az au pair élmény lényege, a fogadó család gyerekeiről való gondoskodás. Mint megbízható és szerető gondozó, a te felelősséged lesz a gyermekek biztonsága, boldogsága és aktivitása. A gyermekfelügyeleti feladatok közé tartoznak például hogy a gyermekek ételeit elkészítsed, elvidd és utána hazahozd őket az iskolából, játssz velük, moss rájuk, stb.

Miért legyél au pair?

Ha szereted a gyermekeket, és szeretnéd megragadni az alkalmat arra, hogy egy másik országban élhess, az au pair program tökéletes kaland lehet aszámodra. Mint au pair, az alábbi tapasztalatokkal gazdagodhatsz:

 • Személyfejlődés

  Több önbizalmat és függetlenséget nyersz, és ezzel a tapasztalattal felkészültebb vagy életed következő fejezetére.

 • Kulturális eszmecsere

  Míg egy fogadó családdal élsz, megtapasztalhatod az amerikai életformát, miközben megoszthatod velük a saját kultúrádat.

 • Nemzetközi munkatapasztalat

  Nemzetközi munkatapasztalatot szerzel, amelyet hozzáadhatsz az önéletrajzodhoz (/beírhatsz az önéletrajzodba), hasznos készségeket fejleszthetsz, és tökéletesítheted az angol nyelvtudásodat.

 • Utazási lehetőségek

  Felfedezheted az Egyesült Államok sokféle városait és tájait.

 • Tanulmány egy amerikai egyetemen

  Belevetheted magad az általad választott tanfolyamokba, és tanulmányi krediteket szerezhetsz.

 • Életre szóló emlékeket szerezhetsz

  Barátkozhatsz au pairekkel a világ minden tájáról és felejthetetlen emlékeket szerezhetsz.