A döntés, hogy egy au pair leszel, komoly és izgalmas elhatározás! Kezdve attól, hogy szeretnél többet megtudni a programról, egészen addig míg földet nem érsz Amerikában, a Cultural Care Au Pair szívesen segít neked a folyamat minden egyes szakaszában. Kezd el a jelentkezésed négy egyszerű lépésben:

1. lépés: Regisztrálj egy ingyenes info meetingre

Ahhoz, hogy Cultural Care au pair lehess, részt kell venned egy ingyenes info meetingen. Az év során rendszeresen tartunk info meetingeket - bármelyiken szívesen látunk.

Ez az info meeting kiváló alkalom arra, hogy többet megtudj a programról, találkozz a helyi Cultural Care képviselőinkkel és választ kapj bármilyen kérdésedre. A találkozók jellemzően két óra hosszúak, és általában, egy korábbi au pair is részt vesz rajta, aki beszámol a tapasztalatairól a programot illetően.

Ha az au pair-kedésen gondolkozol, és szeretnél többet megtudni, akkor nincs is jobb első lépés mint, hogy részt veszel az egyik ingyenes info meetingen. Regisztrálj még ma!

2. lépés: Töltsd ki online jelentkezésed

Bármikor létrehozhatod a profilodat ami a megfelelő befogadó család megtalálásához szükséges, és elkezdhetsz dolgozni a jelentkezési folyamaton.

Egy jól elkészített online jelentkezés a legjobb módja annak, hogy bemutatkozz a jövőbeli fogadó családodnak, és megmutasd miért épp Te vagy a legjobb számukra. A jelentkezésnél fel kell tüntetned a gyermekfelügyeleti tapasztalataidat, valamint az iskolai végzettséged. Lesz hely arra is, hogy írj a hobbijaidról, arról mi érdekel téged és, hogy mikben vagy tehetséges.

Az online jelentkezésnél kért információkon túl a következőket is biztosítanod kell:

 • Legalább három, nem családtagtól származó referencia
 • Személyes levél a befogadó családnak
 • Fotók, amelyek a legjobban képviselnek Téged és az életed
 • Egy orvos igazolás, amely igazolja, hogy egészséges vagy ahhoz, hogy részt vegyél a programban
 • Fénymásolatok az elvégzett iskolai bizonyítványaidról, a jogosítványodról és erkölcsi bizonyítvány, ami tanúsítja, hogy bűntetlen előítéletű vagy

Javasoljuk, hogy olyan képeket is tölts fel az online profilodra, amelyek bemutatják a személyiségedet, hogy a fogadó családok jobban megismerhessenek. A válaszadásnál legyél mindig nyílt és őszinte, hogy jövőbeli fogadó családod lássa a valódi személyiségedet és életstílusodat.

A profilod kitöltése és az interjúk elkészülte után átnézünk mindent és ellenőrizzük a referenciáidat.

Készítened kell továbbá egy rövid, személyes videót is, ami az írott tartalom mellett segít majd a jövőbeli fogadó családodnak jobban megismerni téged, hogy ki is vagy valójában. A családok azt mondták, hogy szeretik az au pair videókat, mert számukra ez az egyik legértékesebb része a jelentkezésnek, ez az ami a leginkább segít nekik kiválasztani a hozzájuk illő au pairt.

A videódnak nem kell profi minőségűnek lennie, de egy szórakoztató és információgazdag videó nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a jelentkezésed figyelemfelkeltő legyen. És ne aggódj - ha még soha nem készítettél videót ezelőtt, akkor az online útmutatóink segítenek inspirálni kreativitásodat!

3. lépés: A fogadó család megtalálása

Az au pair utazásod következő lépése, hogy megtaláld a fogadó családod! A Cultural Care rendkívül személyre szabott és rugalmas folyamata segít megtalálni a számodra tökéletes családot.

Az Au Pair Matching Specialisták csapata egy különleges szolgáltatás amit a Cultural Care nyújt neked. Minden egyes au pairünknek van egy személyes Matching Specialistája, akinek az a munkája, hogy segítsen neked a teljes családkeresés folyamata alatt.

Biztosítunk számodra egy Matching & Interviewing Guide-ot is, ami segít felkészíteni a jövőbeli fogadó családokkal folytatott interjúkra, hogy a maximumot hozd ki magadból.

Így működik a párosítási folyamat:

 • Amikor elkészülsz a jelentkezéseddel, a Matching Specialistánk felveszi veled a kapcsolatot, hogy segítsen a családkeresés folyamata alatt.
 • A Matching Specialistád szorosan együtt dolgozik veled, épp úgy mint az amerikai csapatunk Bostonban és Denverben akik elkezdenek neked szuper fogadó családokat keresni.
 • Majd a fogadó családok átnézik az online profilodat és megnézik a videódat, hogy többet tudjanak meg rólad és a személyiségedről.
 • Amikor egy fogadó család úgy gondolja, hogy jó választás lennél számukra, akkor kapni fogsz egy felkérést, hogy lépj velük kapcsolatba. Kérjük ne feledd, hogy egyszerre maximum 3 fogadó családdal tudsz kapcsolatba lépni. Mi támogatunk és biztosítjuk neked a legjobb lehetőségeket, hogy olyan fogadó családod legyen aki leginkább illik hozzád.
 • Miközben a családokkal beszélsz, a Matching Specialistád ott lesz, hogy segítsen neked a tökéletes fogadó család kiválasztásában.
 • Miután te és a fogadó család megállapodtatok, hogy véglegesen egymást választjátok, mi elkezdjük neked megtervezni az utadat az USA-ba!

Ne feled, a Cultural Care azért van, hogy segítsen átnavigálni ezen a folyamaton. Feladatunk az, hogy minden kérdésedre válaszoljuk és minden aggodalmadra megoldást találjunk - és persze, hogy segítsünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb fogadó családot.

Az utazás előtt olyan képzési anyagokat is biztosítunk számodra, amelyek segítenek abban, hogy magabiztos és jól felkészült legyél az au pairségre, - beleértve az online Get Ready Workshop-ot, ami felkészít téged az Egyesült Államokbeli életre. Még az indulás előtt be kell fejezned a My Au Pair Courses online, USA gyermekgondozással kapcsolatos tanfolyamot is.

4. lépés: Vízum véglegesítés és utazási előkészületek

Ezután a Cultural Care segít a vízum-szerzési és utazási előkészületeken.

Vízum: A J-1-es csereprogram vízum az egyetlen jogszerű módja annak, hogy au pairként egy évet tölthess az USA-ban. A J-1-es csereprogram vízum 12 hónapig érvényes, ezt követi egy 30 napos türelmi idő, ami lehetővé teszi számodra, hogy ezalatt utazgass az USA-ban. Mi biztosítjuk számodra a vízumkérelemhez szükséges összes dokumentumot, és végigvezetünk Téged a teljes folyamaton. Ahhoz, hogy megkaphasd a vízumod, az Egyesült Államok nagykövetségén egy személyes interjún kell részt venned.

Utazás: A Cultural Care gondoskodik majd az USA-ba történő utazásodról, a helyi repülőtér kiválasztásáról. A legtöbb au pair együtt utazik más au pair-ekkel - és biztos lehetsz benne, hogy a program képviselői a repülőtéren várnak majd, biztosítva a zökkenőmentes érkezésed.

Minden au pair közvetlenül New Yorkba érkezik - onnan biztosítjuk az utaztatásotokat a New York közelében lévő Au Pair Training School-ba, ahol egy héten át készítünk fel az au pairségre.

Az Au Pair Training School-ban eltöltött idő után a Cultural Care biztosítja az utazásod végső szakaszát – a találkozást a befogadó családoddal!