A jelentkezési folyamat

Csupán négy egyszerű lépés, és au pair lehetsz! Az online profiltól kezdve, a tökéletes befogadó család megtalálásáig, a Cultural Care segít neked minden lépésben.

A döntés, hogy egy au pair leszel, komoly és izgalmas elhatározás! Kezdve attól, hogy szeretnél többet megtudni a programról, egészen addig míg földet nem érsz Amerikában, a Cultural Care Au Pair szívesen segít neked a folyamat minden egyes szakaszában. Kezd el a jelentkezésed négy egyszerű lépésben:

1. lépés: Regisztrálj egy ingyenes info meetingre

Ahhoz, hogy Cultural Care au pair lehess, részt kell venned egy ingyenes info meetingen. Az év során rendszeresen tartunk info meetingeket - bármelyiken szívesen látunk.

Ez az info meeting kiváló alkalom arra, hogy többet megtudj a programról, találkozz a helyi Cultural Care képviselőinkkel és választ kapj bármilyen kérdésedre. A találkozók jellemzően két óra hosszúak, és általában, egy korábbi au pair is részt vesz rajta, aki beszámol a tapasztalatairól a programot illetően.

Ha az au pair-kedésen gondolkozol, és szeretnél többet megtudni, akkor nincs is jobb első lépés mint, hogy részt veszel az egyik ingyenes info meetingen. Regisztrálj még ma!

2. lépés: Töltsd ki online profilod

Bármikor létrehozhatod a profilodat ami a megfelelő fogadó család megtalálásához szükséges, és elkezdhetsz dolgozni a jelentkezési folyamaton.

Egy jól elkészített au pair online profil a legjobb módja annak, hogy bemutatkozz a jövőbeli fogadó családodnak, és megmutasd miért épp Te vagy a legjobb számukra. Az online profilban fel kell tüntetned a gyermekfelügyeleti tapasztalataidat, valamint az iskolai végzettséged. Lesz hely arra is, hogy írj a hobbijaidról, arról mi érdekel téged és, hogy mikben vagy tehetséges.

Az online profilban kért információkon túl a következőket is biztosítanod kell:

  • Legalább három, nem családtagtól származó referencia
  • Személyes levél a befogadó családnak
  • Fotók, amelyek a legjobban képviselnek Téged és az életed
  • Egy orvos igazolás, amely igazolja, hogy egészséges vagy ahhoz, hogy részt vegyél a programban
  • Fénymásolatok az elvégzett iskolai bizonyítványaidról, a jogosítványodról és erkölcsi bizonyítvány, ami tanúsítja, hogy bűntetlen előítéletű vagy

Javasoljuk, hogy olyan képeket is tölts fel az online profilodra, amelyek bemutatják a személyiségedet, hogy a fogadó családok jobban megismerhessenek. A válaszadásnál legyél mindig nyílt és őszinte, hogy jövőbeli fogadó családod lássa a valódi személyiségedet és életstílusodat.

A profilod kitöltése és az interjúk elkészülte után átnézünk mindent és ellenőrizzük a referenciáidat.

3. lépés: A fogadó család megtalálása

Az au pair utazásod következő lépése, hogy megtaláld a fogadó családod! A Cultural Care rendkívül személyre szabott és rugalmas folyamata segít megtalálni a számodra tökéletes családot.

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk au pair-ek és fogadó családok egymásra találásában, így a lehető legjobb támogatást nyújtjuk neked. Mindemellett számos ötlettel és tanáccsal fogunk téged végéigkísérni a családkeresésben.

Biztosítunk számodra egy Matching & Interviewing Guide-ot is, ami segít felkészíteni a jövőbeli fogadó családokkal folytatott interjúkra, hogy a maximumot hozd ki magadból.

A következőképpen működik a matching folyamata:

  • Amint elkészül a profilod, el tudod kezdeni a családkeresést.
  • A fogadó családok áttekintik a teljes profilodat, hogy többet megtudhassanak rólad és a te személyiségedről.
  • Ha egy fogadó család úgy gondolja, hogy jó választás lennél számukra, akkor kapni fogsz egy felkérést, hogy lépj velük kapcsolatba. Kérjük ne feledd, hogy egyszerre maximum 3 fogadó családdal tudsz kapcsolatba lépni. Mi támogatunk és biztosítjuk neked a legjobb lehetőségeket, hogy olyan fogadó családod legyen aki leginkább illik hozzád.
  • Miközben keresgélsz, a lehető legjobb támogatásban lesz részed ahhoz, hogy a megfelelő fogadó családot megtaláláld.
  • Amint te és a fogadó családod megállapodtatok, elkezdjük megtervezni az utazásodat Amerikába!

Ne feled, a Cultural Care azért van, hogy segítsen átnavigálni ezen a folyamaton. Feladatunk az, hogy minden kérdésedre válaszoljuk és minden aggodalmadra megoldást találjunk - és persze, hogy segítsünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb fogadó családot.

Mielőtt utaznál, hozzáférést kapsz a tréning anyaghoz, amely segíteni fog téged abban, hogy magabiztos és jól felkészült au pair-ré válj. Az anyagunk felkészít majd a szembe jövő kulturális különbségekre és gyakorlati képzést nyújt majd gyermekgondozásról.

Az au pair training elvégzéséhez, még indulásod előtt az USA-ba részt fogsz venni az online Training Iskolánkban. A Training Iskolánkban élőben történik az oktatás, interaktív tanfolyamokkal, amelyeket az USA-ban élő tanáraink vezetnek. Szintén elvégzel majd egy elsősegély képzést, valamint virtuális összejövetelekhez csatlakozol majd, amelyeken olyan au pair-ekkel fogsz kapcsolatba kerülni, akikkel hozzávetőlegesen egy időben és ugyanarra a környékre utazol majd.

4. lépés: Vízum véglegesítés és utazási előkészületek

Ezután a Cultural Care segít a vízum-szerzési és utazási előkészületeken.

Vízum: A J-1-es csereprogram vízum az egyetlen jogszerű módja annak, hogy au pairként egy évet tölthess az USA-ban. A J-1-es csereprogram vízum 12 hónapig érvényes, ezt követi egy 30 napos türelmi idő, ami lehetővé teszi számodra, hogy ezalatt utazgass az USA-ban. Mi biztosítjuk számodra a vízumkérelemhez szükséges összes dokumentumot, és végigvezetünk Téged a teljes folyamaton. Ahhoz, hogy megkaphasd a vízumod, az Egyesült Államok nagykövetségén egy személyes interjún kell részt venned.

Utazás: A Cultural Care csapata megszervezi az utazást a szülőfölded egyik repteréről az USA-ba. A legtöbb au pair más au pair-ekkel együtt indul majd ugyanabból a városból. A végső állomásod a fogadó családodhoz legközelebbi repülőtér lesz és ők majd ott fognak téged fogadni.

Ezután, valóban elkezdődik az au pair kalandod!