Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának Szabályzata

Az au pair programot az Egyesült Államok Külügyminisztériuma szabályozza, és a Cultural Care Au Pair a kijelölt programszponzor. A program szabályait azért érvényesítjük, hogy megvédjünk Téged és a fogadó családodat.

Az egyetlen jogszerű módja annak, hogy az Egyesült Államokban au pair lehess a J-1-es csereprogram vízummal, ha van egy kijelölt szponzorod, mint például a Cultural Care Au Pair.

A Cultural Care az USA-ban már 1989 óta kijelölt szponzor, és csapatunk azóta biztosítja, hogy minden programrésztvevő szigorúan követi az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által előírt szabályokat. Ezen szabályok betartása biztosítja, hogy minden au pairünk boldog és sikeres tapasztalatokkal végez a programunkon.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által előírt kötelezettségeink:

 • Az au pairek legalább 8 órányi gyermekfejlődési és gyermekbiztonsági képzésben (amiből legalább 4 kifejezetten csecsemőbiztonságot tanít) vesznek részt.
 • Az au pairjeink számára, legalább 24 órányi gyermekfejlődési útmutatást kell biztosítanunk mielőtt egy amerikai otthonba helyeznénk őket (ebből legalább 4 órányi oktatás a kétévesnél fiatalabb gyermekekre kell, hogy vonatkozzon).
 • Annak biztosítása, hogy minden egyes befogadó családhoz tartozzon egy helyi gyermekgondozási koordinátor (Local Childcare Consultant – LCC) aki maximum egy óra vezetésnyire él tőlük.
 • Minden LCC-től elvárjuk, hogy az au pair megérkezését követő 14 napon belül megtartsa az orientációt a befogadó családok és au pairjeik számára.
 • A fogadó családokkal és au pairekkel való havi személyes kapcsolattartás megkövetelése a helyi koordinátoroktól LCC.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériumi Szabályzata szerint, a befogadó családok kötelezettségei a következők:

 • Biztosítani az au pair számára egy külön szobát, étkezéseket és heti minimum 195,75 dolláros zsebpénzt (az állam által meghatározott minimálbér alapján, ami változhat).*
 • Az au pair munkaóráinak számát heti 45 órára korlátozni (napi 10 óránál nem lehet több).
 • Az au pair munkakörét a gyerekekkel kapcsolatos háztartási munkákra korlátozni (ide tartozik az étkezéseik előkészítése, a mosás és a gyerekszoba tisztántartása).
 • Biztosítani az au pair számára a heti 1,5 szabadnapot, havonta legalább 1 teljes hétvégét és 2 hét fizetett szabadságot.
 • Biztosítani, hogy az egyik szülő, vagy egy felelős felnőtt az au pair megérkezése utáni 3 napban otthon legyen.
 • Biztosítani, hogy egy másik felnőtt is mindenkor otthon legyen az au pairrel ha a családban 3 hónapos kor alatti csecsemő is van.
 • Biztosítani a maximálisan 500 dollárnyi tanulmányi hozzájárulást.
 • Segítséget nyújtani az au pair számára a közlekedésben, hogy részt vehessen a havi LCC találkozókon és az iskolai órákon.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának program irányelveinek részletes ismertetését itt találod.

Az International Au Pair Association (IAPA) tagja

Az IAPA büszke tagjaként a Cultural Care „minőségi jóváhagyási pecsétet” kap az amerikai au pair programjáért. Az IAPA világszerte működő, nemzetközileg elismert és nagyraértékelt szervezetet. További információkat a www.iapa.org címen találsz.


*A család és az au pair megegyezhet magasabb összegben is - azonban ettől függetlenül az au pair nem dolgozhat többet, mint napi 10 óra, heti 45 óra, illetve munkaköri tevékenysége nem terjedhet ki másra a gyerekekre való vigyázáson kívül.