Story

Au pair-ként kezdtem. Ma én vagyok...

Cultural Care alumni, Tove Meyer visszatekint az au pair élményeire, és arra, hogy ez hogyan segítette pályafutását.

A Svédországból származó Tove Meyer Chicagoban volt Cultural Care au pair 2002-2003 között. Most újságíró és író, valamint egy ismert Skandináv talk-show producereként dolgozik.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Nxn78WI3Q0s

Emlékszem, amikor először megláttam egy forgalmi jelzőlámpát a repülőtérről a városba menet, és belém hasított, hogy mennyire más és mennyivel nagyobb itt minden. Ez volt az első alkalom, hogy az USA-ban jártam, és egyben az első alkalom, hogy hosszabb ideig voltam távol az otthonomtól. Csak magamra, és egyedül csakis magamra számíthattam, amint kiléptem a repülőgépből.

Szerencsére attól a pillanattól kezdve, hogy találkoztam a második fogadó családommal, éreztem, otthon vagyok. Nagyon nyitottak voltak, és nagyon jó volt köztünk a kommunikáció a gyerekeket és a munkámat illetően. Biztos voltam benne, hogy mi a tartózkodásom célja, és úgy éreztem, tárt karokkal fogadnak. Úgy éreztem, megbíznak bennem, és érzik azt is, hogy valami különleges pluszt adhatok a gyerekeknek. Ettől sokkal több önbizalmam lett, - sokkal többre voltam képes, mint gondoltam.

Az au pair évem alatt kezdtem el felfedezni azt, hogy ki is vagyok valójában, és elkezdeni gondolkozni azon, ki akarok lenni és mit szeretnék elérni az életben. Megtanultam, hogy egy nagyon kreatív elmével megáldott, nagyon szociális és kalandvágyó ember vagyok. Elkezdtem sokat írni a szobámban, főleg rövid történeteket és novellákat, és rájöttem, hogy ebben jó vagyok. Svédországban nyomtatásban is megjelent egy-két munkám, és több írói versenyt is nyertem az Államokban. (Igen, az internet már akkor is létezett és működött!)

Élveztem, ahogy olyan természetesen tudtam kapcsolatba lépni új emberekkel, akár a szupermarketben találkoztam velük, akár a gyerekek iskolájában. Sok emberrel találkoztam, és elkezdtem odafigyelni a történeteikre. Mások élettörténetei iránti érdeklődésem vezetett oda, hogy újságíró legyek – és ma itt vagyok, minden nap más emberek élettörténetén dolgozom.

Az au pairség nagyon jól mutat az önéletrajzodban, mert azt mutatja, hogy keményen dolgozol, tudsz felelősséget vállalni, és elég bátor vagy ahhoz, hogy elhagyd az otthonod egy új kultúra megismeréséért. Hozzá kell tennem, hogy ez a tapasztalat minden szinten gazdagít. Ez egy olyan kaland és kihívás, amely semmi máshoz nem hasonlítható: egy olyan kulturális élmény, amely bizonyos értelemben, az egész életedet meghatározza majd.