Ismerd meg Au Pair-einket

A Cultural Care au pair-ek világszerte több mint 20 országból utaznak fogadó családjaikhoz Amerika minden sarkába. Mindannyian ugyanazokkal a célokkal vágtak bele a kalandba: hogy fejlesszék angoltudásukat, fejlődjenek személyiségükben és professzionálisan is, és hogy megismerkedjenek az amerikai kultúrával fogadó családjukon keresztül.

Történeteik legalább annyira egyediek mint saját maguk, de abban mind egyetértenek hogy az au pair program nemcsak megváltoztatta az életüket, de ők is más emberekké váltak. Olvasd el történeteiket, ahol őszintén mesélnek arról hogy mit kaptak a programtól. 

Au Pair történetek

Melanie Ausztráliából

Ha egy 3 éves gyerekre vigyázol, akkor minden nap más – az én tipikus munkanapom általában reggel 8-kor kezdődött és délután 5-ig tartott. A nap mindig a reggeli elkészítésével kezdődött, aztán fürdés, öltözködés, ebéd bepakolása és irány a szabad. Volt hogy a közeli parkba mentünk, máskor a kedvenc múzeumába vagy könyvtárába, volt hogy úszásoktatáson vettünk részt, de a kedvence a játék volt a többi óvodással, ezért gyakran találkoztunk a többi helyi au pair-rel és az ő „gyerekeikkel”.

Délutánonként általában volt 2-3 csendesebb órám, amikor összepakoltam a játékokat, betettem a mosást és elvégeztem egy-két kisebb házkörüli teendőt. Néha még sütöttem is! Este órákra jártam, találkoztam a barátaimmal vagy csatlakoztam fogadó családomhoz és együtt megvacsoráztunk vagy bementünk a városba. Többféle egyetemi tanfolyamra is beiratkoztam: elkezdtem nyelveket tanulni, énekelni és kipróbáltam a meditációt is, mely nemcsak szélesítette a látókörömet, de új barátokat is megismertem általa.

Sarah Írországból

A Cultural Care munkatársai egészen az első lépésektől kezdve nagyon segítőkészek voltak. Minden kérdésemre választ kaptam vagy a weboldalon keresztül vagy az info meetingen, de a központi iroda is mindig készségesen a rendelkezésemre állt és segített, ha elakadtam valahol a jelentkezési folyamatban.

Az első néhány hét nagyon izgalmasan telt! A kultúrális sokk nagyban függ attól, hogy az ország melyik részére költözöl és persze attól is, hogy milyen környezethez vagy hozzászokva. Számomra nagyon könnyű volt beilleszkedni, és fogadó családom is mindent megtett annak érdekében hogy otthon érezzem magam. Ha már Amerikában vagy, az országon belüli utazás viszonylag olcsó. Voltam többek közt New Yorkban (az újévi buli a Times Square-n egy életreszóló élmény!) és Montrealban is. Néhány héten belül utazom Los Angelesbe, és meglátogatom Las Vegast és San Franciscot is. Szeretnék eljutni az Universal Studios-ba, bejárni Hollywood-ot egy vezetett városnézéssel, helikopterrel átrepülni a Grand Canyon felett, átbiciklizni a Golden Gate hídon és meglátogatni az Alcatrazt. Kalifornia után Washington D.C. lesz a következő úticél pár hónap múlva.

Isabel Németországból, au pair Kaliforniában

Egy igazán különleges pillanat volt számomra, amikor fogadó szüleim 21-ik születésnapomra egy medencés grillpartit szerveztek és meghívták a környékünkön élő összes au pair-t is. Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian, és késő estig ünnepeltünk. 

Az amerikaiakban leginkább nyitottságuk és barátságosságuk fogott meg a leginkább. Gyakran elegyedtem szóba  más szülőkkel a játszótéren, és szinte minden héten felajánlotta valaki a segítségét, ha szükségem lenne rá.

A helyi koordinátorom (Local Childcare Coordinator – LCC) fantasztikus volt. Bármilyen kérdés esetén azonnal segített, így mindig biztonságban éreztem magam. Szerencsém volt, mert bármikor használhattam családom autóját, így minden hétvégén utaztam valamerre – a Grand Canyon-tól kezdve Las Vegas-on át egészen San Francisco-ig rengeteg gyönyörű helyet bejártam, a két szabad hetemben pedig amerikai legjobb barátnőmmel Hawaii-ra repültünk.

Egyetemi kurzusként Business English-t és egy rajztanfolyamot választottam. Au pair évem előtt fél évig gyakornokoskodtam egy óvodában és mellette sokat babyszitterkedtem is, így volt már elképzelésem arról, hogy milyen gyerekekre vigyázni.

Fogadó családom kiválasztásánál nálam a fotók voltak a perdöntőek. Annyira barátságosan mosolyogtak minden fényképen, hogy tudtam egyből: őket szeretném fogadó családomként!

Összességében fantasztikus évem volt, és nagyon elégedett vagyok a Cultural Care-rel is.

Tudj meg többetTájékoztató füzet igénylése