Ismerd meg fogadó családjainkat

Minden fogadó család egyedülálló, az USA különböző részein él és eltérő életmódokat folytat. Vannak akik egy nagyobb város kertvárosi vonzáskörzetében élnek, de vannak családok akik városokban vagy kisvárosokban. Vagy az egyik, vagy mindkét szülő dolgozik, a gyermekek száma és életkora pedig családról családra változik. Egy valami azonban mindig közös: a családnak szüksége van segítségre a gyerekek körüli teendőkben, valamint őszintén érdeklődnek egy új kultúra megismerése iránt, miközben szívesen megismertetik veled a sajátjukat.

Egy fogadó család, ahol mindkét szülő dolgozik

A Bauer család Massachusettsből

Fogadó szülők: Sheila és Andi

Fogadó gyerekek: Elena (8) és Alex (5)

Fogadó család: 2003 óta

Jelenlegi au pair: Mirjam Ausztriából

A Bauer család Elena megszületése óta már 9 au pair-t fogadott, és mindegyiküket családtagként kezelték.

"Azért kedveljük különösen az au pair programot, mert rugalmas. Megbízhatunk au pair-ünkben hogy segít reggel a gyerekeknek elkészülni, iskola után pedig hazahozni őket. Azért választottuk az au pair opciót a napközi helyett, mert így a gyerekek sokkal több figyelmet és gondoskodást kapnak, és sokkal személyesebb kapcsolat alakul ki köztük. Fontos, hogy egyértelműek legyenek az au pair feladatkörei és az elvárások vele szemben - nálunk a napi feladatok írásba foglalása vált be a leginkább. Több okból kifolyólag szeretjük hogy gyermekeink gondozója családunk tagjává válik: egyrészt gyerekeink, de még az ő barátaik és szüleik is személyes kapcsolatot alakítanak ki au pair-ünkkel, valamint gyermekeink a világra sokkal nyitottabban nőnek fel, ami a program vitathatatlanul legnagyobb előnye."

 

Egy fogadó család, ahol mindkét szülő dolgozik

A Newman család Coloradoból

Fogadó szülők: Rachel és Brent

Fogadó gyerekek: Mason (5) és Clayton (2,5)

Fogadó család 2008 óta

Jelenlegi au pair: Luise Németországból

Rachel Luise-ról: "A gyerekek imádják Luise-t és rengeteget szórakoznak együtt. Túlteljesíti minden elvárásunkat, ha a gyerekekkel kapcsolatos tevékenységekről van szó. Óvodás gyermekünk nehezen szokott hozzá az iskola új elvárásaihoz, így amint megérkezett elkezdte őt otthon korrepetálni. Mindent gondosan megtervez és minden napra kitalál valami újat, melynek heteken belül láttuk az eredményét - Mason ma már sokkal magabiztosabb az iskolában."

"A program remekül működik számunkra, mert rugalmas gyermekfelügyeletet biztosít. Néha úgy alakul hogy nem reggel, hanem inkább késő este van szükségünk au pair-ünk segítségére, melyet egy napköziben nehezen lehet megoldani. Sokkal jobban érzem magam azért is, mert tudom hogy gyermekeink jó kezekben vannak és teljes figyelmet kapnak au pair-ünktől. Nagyon jó látni azt is, hogy milyen különleges kapcsolat alakul ki az au pair és a gyerekek között. Családtagokká válnak ők is, és biztos vagyok benne, hogy egész életünkben tartani fogjuk a kapcsolatot. Örülünk hogy gyermekeink már ilyen fiatalon megismerkednek egy új kultúrával, egészen biztosan sokkal nyitottabb felnőttek válnak belőlük."

Fogadó család 3+ gyerekkel

A Rau család Virginiából

Fogadó szülők: Dariece és Charlie

Fogadó gyerekek: John (15), Ian (14), Gannon (8), Jackson (6) és Kristian (4)

Fogadó család 2006 óta

Jelenlegi au pair: Juliane Németországból

Dariece Juliane-ról: "Juliane még csak 19, de olyan felelősségteljes akár egy 30 éves felnőtt! Annyira érett gondolkodású, hogy mindenki idősebbnek nézi. Csodálatos példakép gyermekeinknek és más au pair-eknek is, akik sokszor mondták már hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ő vigyáz rájuk. Csak egyetérteni tudok velük!"

"Gyerekeink jelengleg négy különböző iskolába járnak és rengeteg iskola utáni tevékenységben vesznek részt, mint például foci, úszás, cserkészkedés és egyéb sportok. Sokat segít, hogy van egy extra segítség a háznál, akire mindig számíthatok. Juliane nélkül egyedül képtelen lennék a gyerekeket ennyi különböző helyre beiratni - nemcsak a gyerekeket tölti fel energiával, de engem is!"

 

Egyedülálló fogadó szülő

A Sekera család Illinois-ból

Fogadó szülő: Lori

Fogadó gyerekek: Lucas (6), Courtney (4) és Angela (1,5)

Fogadó család 2010 óta

Jelenlegi au pair: Nina Németországból

"Ninával élni olyan, mintha állandóan ott lenne egy barát a gyerekeknek és nekem is. Az elején nem volt egyszerű, de ma már a gyerekek alig hagyják aludni is. Nina nemcsak vigyáz rájuk, de beszélget velük problémáikról és megtervezi a napirendjüket is. A mindennapi életben egy egyedülálló anyának az au pair lakótársat is jelent, és bár elsősorban a gyerekeim mellé kerestem felügyelőt, mégis előfordult párszor hogy sokáig fenn maradtunk és beszélgettünk. Ez a különleges kapcsolat az au pair program egyik váratlan, de fantasztikus ajándéka."

Fogadó család ikrekkel

A Sternburg család Massachusettsből

Fogadó szülők: Cheryl és Robert

Fogadó gyerekek: Alex (10), Joshua (9), Amanda és Julia (1,5)

Fogadó család 2009 óta

Jelenlegi au pair: Laura Columbiából

A Sternburg család eddig három au pairt fogadott már, akik segítenek Cheryl-nek az idősebb fiúkat iskolába vinni és az ikrekre vigyázni, amíg Alex és Joshua haza nem jönnek. Laura hétfőtől péntekig, napi 9 órában segít a szülőknek, a hétvégék pedig általában szabadok, amikor a környéken élő számtalan au pair-rel szokott programokat szervezni.

"Az utóbbi pár hónapban Laura és a gyerekek kölcsönösen nagyon megszerették egymást. A különböző személyiségeket néha nem könnyű kezelni, de Laura bárkivel jól kijön. Mindenki szereti pozitív hozzáállását, és azt hogy bármilyen helyzetben jól tud reagálni. Ikreket nevelni néha kihívást jelent, de az ő segítségével sokkal kevesebb a stressz otthonunkban."

 

Tudj meg többetKeress minket!