Ismerd meg helyi koordinátorod

A Cultural Care Au Pair helyi gyermekgondozási koordinátorai személyesen is ott lesznek veled és fogadó családoddal, egy gondoskodó közösséget alkotva. Keményen dolgoznak azért, hogy mind te, mind fogadó családod a lehető legjobban érezzétek magatokat a program alatt, és ennek minden percét élvezik. Ismerd meg őket személyesen te is.

Karen, helyi koordinátor Illinois-ban

2007-ben Karen szervezte meg az első Cultural Care Au Pair kincsvadászatot Chicagoban, mely azóta egy évente megrendezésre kerülő eseménnyé nőtte ki magát, több mint 200 résztvevővel.

"Az utóbbi nyolc évben több száz au pair-rel dolgoztam együtt, akik közül sokkal máig kapcsolatban vagyok emailen vagy Facebookon keresztül, miután visszatértek otthonukba Dél-Amerikába, Európába, Ausztráliába és Dél-Afrikába. Szerepem helyi koordinátorként messze felülmúlta minden várakozásomat.

1986 óta élek ezen a környéken és egész életemben Lake County-ban, így nagyon jól kiismerem itt magam. Amikor egy új fogadó család érdeklődik a program iránt, már tudom, hogy hol élnek, milyen iskolába járnak a gyerekek és hol dolgoznak a szülők. A helyismeretem és koordinátori tapasztalatom segít abban hogy eldöntsem hogy a család beleillik-e a programba és a fogadó család szerepébe.

A havi au pair találkozókat már jó előre megszervezem, és mindig biztatom a többi helyi koordinátort is, hogy csatlakozzanak. Hogy miket csinálunk? A lista hosszú...Bowlingozunk, részt veszünk jótékonysági eseményeken, meglátogatjuk a helyi tűzoltóságot és meghallgatjuk a biztonsági előadásokat, helyi Kids First autómosó rendezvényeket szervezünk, részt veszünk a helyi felvonulásokon, női önvédelem órákon, baseball vagy hoki meccseken, beöltözünk a Halloween bulikra, megtanuljuk hogy kell újraéleszteni, de néha csak elmegyünk kávézni vagy pizzázni. Au pair-eim garantáltan nem unatkoznak és rengeteg új barátot is szereznek.

Rengeteget tanultam a világról és a különböző kultúrákról. Munkám egyik legizgalmasabb része látni, hogy hogyan változnak az au pair-ek Amerikában töltött évük alatt. Érettebbekké és függetlenebbekké válnak, beilleszkednek egy új kultúrába és közben nagyon jól érzik magukat. Programjuk végén sokan elmesélik hogy mennyire örülnek, hogy au pair-ként élhettek egy évig és hogy élményeikre életük végéig emlékezni fognak." 

Maria, helyi koordinátor Connecticutban

Maria, maga is egykori au pair 25 évvel később is kapcsolatot tart egykori fogadó családjával. Hogy au pair csapatának is hasonló élményben legyen része, saját példáján keresztül mutatja be hogy hogy tudják legjobbat kihozni au pair évükből.

"Már nyolc éve dolgozom a Cultural Care Au Pair-nél helyi koordinátorként, és még mindig ugyanolyan szenvedélyesen hiszek a kultúrális csereprogramban, mint 1986-ban, mikor először jöttem az USA-ba au pair-ként. Helyi koordinátorként célom, hogy au pair-eim sikeresen beilleszkedjenek amerikai fogadó családjukhoz, az amerikai kultúrába és elősegítsem életre szóló barátságok kialakulását köztük.

Helyi koordinátorként számtalan feladatom van, de a kedvencem az au pair-ek és fogadó családjuk közti kapcsolat erősítése. A zökkenőmentes integráció érdekében nemsokkal az au pair érkezése után meglátogatom őket otthonukban, ahol kezdeti orientációt tartok. Mindkét féllel szoros kapcsolatban maradok egész évben, és segítek nekik bármilyen probléma esetén.

Fontosnak tartom hogy az egy régióban élő au pair-ek közt is szoros kapcsolat alakuljon ki, ezért minden kedden a helyi Starbucksban találkozunk, hogy megismerkedjünk és megosszuk egymással tapasztalatainkat. Au pair-eim is hasonlóan gondolkodnak, és szuper látni hogy mennyire nyitottak egymásra, nemzetiségtől függetlenül. A másik kedvenc feladatom a havi találkozók szervezése - voltunk már többek közt Yale - Harvard amerikai focimeccsen, NYC kincsvadászaton, kenuztunk, kipróbáltuk a Laser Tag-et, az autósmozit, kirándultunk Halloween vidámparkba, részt vettünk a St. Patrick's Day Parade-n, és a kedvencünkön, az évente megrendezett karaoke esten!

Igazán hálás feladat terelgetni au pair-eink útját, akik sokszor úgy emlékeznek vissza erre az évre, mint életük legjobb időszakára. Sokszor azután is kapcsolatban maradunk hogy visszatérnek hazájukba, és mindig örömmel tölt el, ha beszámolnak élményeikről."

 

Katrina, helyi koordinátor Massachusettsben

Saját szavaival élve, ha au pair évedről van szó akkor különösen igaz hogy ha minél többet vagy hajlandó belefektetni, annál többet is fogsz visszakapni! Katrina tizenévesek édesanyja és saját maga is fogadott már au pair-eket. Több mint 16 éve támogatja az Amerikába érkező au pair-eket kinti évük előtt, alatt és után is.

"Egyike vagyok a sok koordinátornak országszerte, akik feladata hogy támogassanak au pair éved alatt. Szoros kapcsolatban leszek veled és fogadó családoddal is, hogy egy sikeres évet tölts Amerikában és pozitív élményekkel térj haza. Egy hatalmas lépésre szántad el magad, nem kis dolog átrepülni az óceánt és egy olyan családdal élni egy évet, akikkel még nem találkoztál személyesen soha. Ne aggódj azonban, soha nem leszel egyedül! Helyi koordinátorod - mint például én - mindig ott lesz ha kérdésed van vagy segítségre van szükséged, és bemutatunk a többi környezetedben élő au pair-nek is, így lehetőséged lesz új barátokat megismerni és együtt programokat szervezni.

A feladataim közé tartozik a leendő fogadó családok toborzása és interjúztatása is, valamint annak ellenőrzése, hogy megfelelnek a programkövetelményeknek, megtesznek mindent azért hogy otthon érezd magad és megtanítanak neked mindent, amit szükséges tudnod. Mielőtt elfogadjuk őket programunkba személyesen is találkozom velük, leellenőrzöm referenciáikat és gyakran segítek is nekik kiválasztani azt az au pair-t, aki leginkább illik családjukhoz.

Még mielőtt megérkezel fel tudod venni velem a kapcsolatot emailben, érkezésed után pedig személyesen is találkozni fogunk. Az első két hetedben lesz alkalmunk fogadó családoddal együtt is leülni és megbeszélni még egyszer a programszabályokat, a feladataidat és a házszabályokat, valamint eligazítást tartok az egyetemi kurzusokkal és egészségügyi biztosításoddal kapcsolatban. Egész éved alatt bármikor felhívhatsz, írhatsz emailt vagy meglátogathatsz személyesen is, ha szükséged van támogatásra.

Au pair-ként külföldön élni és dolgozni nem mindig egyszerű, de ha pozitív a hozzáállásod és hajlandó vagy energiát belefektetni, akkor erőfeszítéseid sokszorosan megtérülnek: új barátokra teszel szert, fejleszted angoltudásod, valamint érettebb, nyitottabb és felelősségteljesebb leszel. Örömmel tölt el, hogy én is kicsit hozzájárulhatok ehhez a csodálatos élményhez, melyben részed lesz!"

Tudj meg többetKeress minket!