Story

Megtanulni egyedül boldogulni

Miként segített az au pair tapasztalat a függetlenségem megtalálásában?

Az ausztrál Bunburyben nőttem fel, ahol nagyon egyszerű életet éltem. Gyerekkoromban, anyukám és én elválaszthatatlanok voltunk; mindig nagyon sokat tett értem, és én a legvégsőkig tiszteltem őt. Nagyrészt azért döntöttem úgy, hogy au pair leszek, mert önállóvá akartam válni és tudtam, hogy az au pair program valóban lehetőséget ad a fejlődésre. Tudnom kellett, hogy képes vagyok a családom nélkül is boldogulni - különös tekintettel az édesanyámra.

Az au páir évem során megtanultam, hogy egyedül is tudok boldogulni. A mások gyermekeiről való gondoskodás óriási felelősség, és az, hogy a fogadó anyukám annyira bízott bennem már az elején, csak ösztönözött arra, hogy felnőjek a feladathoz. Megtanultam mindent magam csinálni és a felnőtt élet mindennapi feladatait ellátni. Idővel pedig megtanultam értékelni a saját időmet és teremet.

Az au pair program lehetőséget adott arra, hogy elgondolkozzak dolgokról és megértsem magamat. Egyértelműbbé vált, hogy milyen irányba szeretnék menni, és hogy miként hasznosíthatom a programban szerzett tapasztalataimat. A fogadó családdal való együttélésen és a különböző kultúrákból származó au pairekkel való találkozáson keresztül megtanultam, hogyan alkalmazkodjak a különféle személyiségekhez. Határozottabban tudtam kommunikálni - jobban tudtam kapcsolatot teremteni a különböző féle emberekkel, és világosabban tudtam kifejezni magam. Annak ellenére, hogy nem mindig vagyok nagyon társaságkedvelő személy, a program valóban kiszélesítette a határaimat e tekintetben. Megtanultam kiállni magamért és határozottan kifejezni a véleményemet.

Amikor elhagytam a Sydney repülőtérét, hogy életemben először eljussak Amerikába, szinte a könnyeimmel küzdöttem, annyira ideges voltam attól, hogy egyedül repülök. De az év végére már olyan sokat utaztam szerte az országban – hol egyedül, hol másokkal együtt, – hogy amikor végül eljött a hazautazás ideje, rájöttem, hogy már egyáltalán nem félek az egyedül utazástól. Ez meghatározó fordulópont volt számomra annak felismerésében, hogy mennyit fejlődtem!