Story

Változó perspektívák

Az au pairek jobbá teszik a világot

Gondoltál már arra, hogy az élet néha egy tökéletes pillanatban, meghatározott céllal hoz bizonyos embereket az életedbe? Azt hiszem, sors hozta, hogy egy régi barátom felbukkant és arra inspirált, hogy au pair legyek. Miután maga is részt vett a programban, azt javasolta, hogy jelentkezzek és én így is tettem.

Hogy féltem-e? Rémült voltam. De találtam magamban bátorságot... és nekiindultam, hogy felfedezzek egy új életet és egy új önmagamat. Az egyik legnagyobb félelmem az volt, hogy nem fogok tudni beilleszkedni. Féltem, hogy az emberek sztereotípiák alapján ítélnek majd meg, emiatt eltökélt szándékom volt, hogy megváltoztassam az emberek perspektíváját. A fogadott gyermekeimmel kezdtem.

Au pairnek lenni valóban figyelemre méltó, hiszen részt veszel a gyerekek nevelésében. Úgy gondoltam, hogy ha csak egyetlen gyermeket is meg tudok győzni arról az USA-ban, hogy egy másik kultúrából, országból és vallásból származó ember is lehet menő, akkor megváltoztathatom a világot. Hiszen évek múlva ez a gyermek felnő, családja lesz, és a saját gyermekeit a tolerancia, a szeretet és az elfogadás eszméjével neveli majd fel. Ettől a világ jobb, más lesz.

Ez és még sok más egyéb miatt is, az au pair program teljesen megváltoztatta az életemet. Képes voltam a kultúrák közötti akadályokat lebontani. Képes voltam a művészet iránti szenvedélyemet is kiélni azáltal, hogy egy amerikai egyetemen tanultam. Erősebb, bölcsebb, gondoskodóbb, szeretőbb és hálásabb ember lettem. Szerencsésnek tartom magam azért, hogy az USA-ban au pairként élhettem és tudom, hogy ez a tapasztalat továbbra is segíteni fog a személyi fejlődésemben.